Gülsin Gümüş
13 yaşında, Doç.Dr. Sevil Gökdağ’dan yoğun biçimde etkilenerek viyolonsel anasanat dalına kendi isteği ile geçiş yaptı. Artistik cimnastiği (kasları üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle) bırakmak zorunda kaldı. Enstrumanı ile bütünleşebilmek için yüzme ve bale kurslarına devam etti. Sanat anlayışını daha da geliştirebilmek için hocası, Sevil Gökdağ tarafından önerilen resim kurslarına devam edip, müzik festivalleri ve konser programlarını takip etmeye çalıştı.
Viyolonsel sınıfının birinci yılından itibaren, 4 sene boyunca ev konserlerinden başlayarak yoğun izleyiciler karşısında toplu ve solo performanslar gerçekleştirdi. İ.Ü.D. Konservatuarı öğrenci orkestrası ile, başta AKM olmak üzere birçok konser salonunda değişik eserler seslendirdi. Konservatuar yıllarında Prof. Dr.Saim Akçıl, Vural Doğu, Neslihan Karamızrak, Nurser Ugan, Mine Mucur, Duygu Ünal ve Mete Sakpınar ile çalıştı. İlk büyük konserini, İstanbul Uluslararası Müzik Festivali içinde vermiştir (odamüziği) – (1995).
Lisans programına hazırlandığı dönemde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin açtığı sınavlara girdi ve tam burslu olarak kabul edildi. Prof.Dr. Doğan Cangal, Prof.Dr. Muharrem Denisi, Sardor Rasulov ve Josef Györfy ile viyolonsel, Prof.Dr. Erol Erdinç, Prof.Dr. Mahir Çakar, Karl Anton Rickenbacher ile orkestra, Andree Sommer ile fransız müziği, Teymur Şemsiyev ile eşlik üzerine çalıştı.
Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile İspanya’da yapılan Murcia Senfoni Orkestraları Festivaline katıldı. Aynı orkestrada 2 sene viyolonsel grup şefi olarak görev yaptı. 2001 yılında Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde E. Elgar viyolonsel konçertosu ile solo konser verdi. Bu okulda iyi seviyede İngilizce, temel seviyede İtalyanca ve İspanyolca öğrendi. 2003 yılının başında lisans programını tamamladı.
İstanbul dönüşünde viyolonsel, solfej, keman, piyano ve armoni dersleri vererek çeşitli sınavlar için öğrenci yetiştirdi. 2004 – 2006 öğretim yılları arasında Marmara Üniversitesi ve özel Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesinde uzman eğitmen olarak görev yaptı. Öğretmenliğin yanısıra Prof. Dr. Cemalettin Göbelez, Ramiz Melik Aslanov, Vesna Souc, Walter Prost, Nobert Nozzy, Sera Tokay eşliğinde, İstanbul Devlet Senfoni, Cemal Reşit Rey ve Şişli belediye orkestralarıyla birçok konser verdi. Alexandr Rudin ve Marina Tarasova’nın workshop larına katılan Gülsin Gümüş, 2006 – 2008 yılları arasında 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda uzman eğitmen olarak görev yapmıştır.
Halen, 2010 yılında kendi adına kurduğu akademisinde, eğitim koordinatörlüğünü, solfej ve viyolonsel eğitmenliğini yapmaktadır.